0
Krydret oksekød med ris og cremet peberfrugtsauce

Krydret oksekød med ris og cremet peberfrugtsauce

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gul peberfrugtrød peberfrugtjasminrishakket oksekødstødt spidskommen
1 min.
Klargøring:

Tænd ovnen på 225 grader.

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

Skyl i mellemtiden peberfrugterne. Hold i stilken, og skær siderne og derefter bunden af. Kassér stilk og kernehus. Læg de grove stykker peberfrugt på en bageplade med bagepapir, og giv dem 15 minutter midt i ovnen.

Varm en pande op med lidt olie, og gennemsteg oksekødet. Tilsæt spidskommen, og rør rundt. Bland kød og ris sammen på panden, og tag panden af varmen. 

zittauerløghvidløgpecorino romano
15 min.
Saucen:

Rens løgene, og skær dem i grove stykker. Kør løg, et 1/2 fed hvidløg og de varme peberfrugter med skind i en blender sammen med en generøs mængde god olie. Tilsæt evt. en smule vand, hvis saucen er for tyk. Bræk osten i mindre stykker, og lad den blende med.

Smag både kødet og saucen til med salt og peber.

30 min.
Anretning:

Anret som vist på billedet.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?