0
Krydret svinekød med perlespelt, bagt aubergine og granatæble

Krydret svinekød med perlespelt, bagt aubergine og granatæble

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Halvér auberginen og skær evt. hver halvdel i 2 stykker. Skær snit på kryds, der er ca. 1 cm dybe. Krydr med salt og peber og stænk med lidt olie. Bag i ovnen til de er gyldne, ca. 20-25 grader.
  3. Kog perlespelten i letsaltet vand efter anvisningen på posen – typisk 12 minutter.
  4. Halver granatæblet og tag kernerne ud. Det gøres lettest ved at banke på skallen med bagsiden af en tung træske, henover en dyb skål. Fjern evt. hvide hinder. Si den overskydende saft over i en lille skål og gem saften til dressing.
  5. Skær tomater i tern og hak mynten groft.
  6. Rist spidskommen på en tør pande et par minutter ved medium varme (ca. ½ tsk til 2 pers.). Tag en 1/3 fra til dressing. (Spidskommen er et meget aromatisk krydderi – så brug det varsomt eller efter behag).
  7. Tilsæt olie til panden med spidskommen, krydr kødet med salt og peber og steg ved høj varme til kødet er gennemstegt, ca. 3-4 minutter. Læg kødet på en tallerken og hold det varmt.
  8. Tilsæt en smule mere olie til panden hvor du stegte kødet, og vend de drænede perlespelt heri, så de suger smag fra krydderierne på panden. Tilsæt tomater og kød. Smag efter, om der mangler mere salt og peber.
  9. Rør yoghurt med granatæblesaft, spidskommen (dét du gemte under punkt 6), salt og peber. Tilsæt evt. lidt vand, hvis den skal være mere lind.
  10. Anret auberginen med yoghurtdressing, granatæblekerner og mynte. Server med perlespelt og kød som vist på billedet.
Anretning

Anret auberginen med yoghurtdressing, granatæblekerner og mynte. Server med perlespelt og kød som vist på billedet.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?