0
Krydret tyrkisk pizza med chiliyoghurt og sprød kål

Krydret tyrkisk pizza med chiliyoghurt og sprød kål

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Jeg elsker denne slags pizza, super nemt og krydret.

Er i mange, tager opskriften lidt tid at lave, fordi alle pizzaer skal bages.

Men spis endelig efterhånden, som de er klar, så de første ikke bliver kolde, og I ikke skal vente så længe, med at få mad på bordet. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

squashhakket oksekødLahmacun krydderitomatpurépizzadej - på surdej (Øko)
1 min.
Krydret kød

Tænd ovnen på 230 grader varmluft.

Tag pizzadejene ud af køleskabet 1/2 time før brug. 

Riv squash groft, og sautér den i olivenolie på en varm pande i 2-3 min.

Tilsæt hakket kød, og brun det i ca. 3-4 min. Krydr med lahmacun krydderi, tomatpuré, salt og peber. 

Rul dejene aflangt ud, gerne på et meldrysset bord.

Læg dem på bagepapir, fordel kødet på pizzaerne, dryp gavmildt med olivenolie, og bag dem i den varme ovn i ca. 15-20 min. 

rødløgrødkålTomater på stilkgræsk yoghurt, 10%harissapaste
10 min.
Topping og yoghurt

Skær rødløg i tynde skiver, og snit rødkål fint. Brug evt. et mandolinjern. 

Skær tomaterne i tern. 

Rør yoghurt med salt, peber og harissapaste. 

Kota-ost
29 min.
Anretning

Top de varme pizzaer med kål, løg, tomat, chiliyoghurt og brud af kota, og servér straks. 

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Lahmacun (tyrkisk pizza) krydderiblanding indeholder: 

25% Korianderfrø, 25% spidskommen.  15% sumak, 10% paprika, 10% sort peber, 5% cayenne, 5% allehånde, 5% kanel

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?