Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Hak løget og bladsellerien fint og overfør til en stor gryde med 1/2 spsk. olie pr. person. Steg ved lav varme i ca. 10 min ved jævnlig omrøring.
Skær fisken i tern, krydr med salt og gem til senere.
Skyl kålen grundigt og afdryp for vand. Riv kålen fra stilken i mundrette stykker.
Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under jævnlig omrøring, indtil det har fået godt med farve og er blevet mørt. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vendes med lidt eddike, salt og peber lige før servering.
Kog pastaen som angivet på på emballagen.
Knæk æggene ned i en skål og pisk dem grundigt. Tilsæt revet parmesan og mælken og rigelige mængder friskkværnet peber.
Kom fisken i gryden med de stegte grøntsager og rør det ud i.
Dræn vandet fra pastaen og kom det i gryden.
Skru helt ned for varmen og tilsæt æggemassen. Rør det rundt konstant, indtil massen bliver til en cremet sovs om pastaen.
Smages til med salt og peber.
Servér carbonaraen med de stege grønkål.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften