Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Hak løget og bladsellerien fint, og overfør det til en stor gryde med 1/2 spsk. olie pr. pers.
Steg ved lav varme i ca. 10 min ved jævnlig omrøring.
Skær fisken i tern, krydr med salt, og gem til senere.
Skyl kålen grundigt, afdryp den for vand, og riv den fra stilken i mundrette stykker.
Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1/2 spsk. olie pr. pers. i ca. 3 min. under jævnlig omrøring, til det har fået godt med farve, og er blevet mørt.
Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere.
Vend med lidt eddike, salt og peber lige før servering.
Kog pastaen som angivet på emballagen.
Knæk æg ned i en skål, og pisk grundigt.
Tilsæt revet parmesanen, mælken og rigelige mængder friskkværnet peber.
Kom fisken i gryden med de stegte grøntsager, og vend rundt.
Dræn vandet fra pastaen, og kom pastaen i gryden.
Skru helt ned for varmen, og tilsæt æggemassen. Rør det rundt konstant, indtil massen bliver til en cremet sovs om pastaen.
Smag til med salt og peber.
Servér carbonaraen med de stege grønkål.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften