0
Kuller en papilotte med edemamebønner, rød peber og ingefær

Kuller en papilotte med edemamebønner, rød peber og ingefær

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

rød peberfrugtporreristet sesamolieingefærhvidløg
5 min.
Steg grøntsagerne

Skær peberfrugt og porre i mundrette stykker.

Varm en pande op ved høj varme. Steg peberfrugt og porre i sesamolien i et par min., indtil de får godt med farve.

Sluk for varmen, og tilsæt revet hvidløg og ingefær. Krydr med salt og peber.

tamari soya saucemukimame (bælgede edamamebønner)kullerfilet uden skind
15 min.
Bag pakkerne

Skær fisken i portionsstykker.

Der skal bruges et stort kvadratisk stykke bagepapir pr. person, ca. 35x35 cm. Fordel edamamebønnerne i midten af bagepapiret, placér fisken henover, og smør den med 1/2 spsk. olie pr. person. Tilsæt grøntsager og soya, træk alle siderne på bagepapiret op omkring indholdet, og form en ”kugle”, der lukkes til ved at snurre overskudspapiret rundt om sig selv. Læg pakkerne på et ovnfast fad, så de ligger i spænd mellem hinanden og ikke vælter.

Skru ovnen ned på 180 grader varmluft. Bag i 6-7 min., så fisken kun lige bliver gennemvarm og begynder at flage.

30 min.
Anretning

Servér fiskepakkerne sammen med kartoflerne.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
570 kcal
Fedt:
24 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,1 g
Kulhydrat:
48,4 g
heraf sukkerarter:
7,1 g
Kostfibre:
7,4 g
Protein:
35,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?