Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Kom fisken i en skål, og vend rundt med halvdelen af krydderierne, sennep (gem 1/3 til sovsen), salt og peber.
Kom fisken på et stykke bagepapir med skindsiden nedad, og drys med rasp på toppen. Tryk raspen lidt fast på fisken, og kom gerne lidt smeltet smør over dem.
Bag fisken i en 200 grader forvarmet airfryer i 10-12 min., til den er gylden, sprød og netop gennemstegt.
Kog fløden igennem med det sidste krydderi og bouillonen. Jævn den med en smule maizena rørt med vand, og smag til med salt, peber og det sidste sennep. Lige før servering tilsættes finthakket persille.
Som vist på billedet.
Blend evt. saucen med en stavblender og en lille klump smør, og servér retten med de kogte ris.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Grillé diable krydderi indeholder:
50% gule sennepsfrø, 35% sød paprika, 10% cayenne peber, 5% sort peber
Kommentarer og forslag til opskriften