0

Kuller "Grilée diable" med diablesauce og majskolber

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Klassikere med et twist

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Ris:

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

 

 

kullerfilet med skindGrillé diable krydderidijon senneprasp
1 min.
Fisk:

Kom fisken i en skål, og vend rundt med halvdelen af krydderierne, sennep (gem 1/3 til sovsen), salt og peber.

Kom fisken på et stykke bagepapir med skindsiden nedad, og drys med rasp på toppen. Tryk raspen lidt fast på fisken, og kom gerne lidt smeltet smør over dem.

Bag fisken i en 200 grader forvarmet airfryer i 10-12 min., til den er gylden, sprød og netop gennemstegt.

majskolber
15 min.
Majs
Start med at fjerne blade og silketråde fra majskolberne, og skyl dem derefter under koldt vand. Tør kolberne, og pensl dem med smeltet smør eller god olivenolieolie, og drys med salt.
Placér kolberne i airfryerkurven, og indstil temperaturen til 200 grader. Steg majskolberne i omkring 10-15 min., eller indtil de er gyldne og møre. Vend dem gerne et par gange undervejs. Pensl igen med smør eller olie, og drys med lidt salt. 

 

Piskeflødebouillon (høns)bredbladet persilledijon sennep
30 min.
Sovs

Kog fløden igennem med det sidste krydderi og bouillonen. Jævn den med en smule maizena rørt med vand, og smag til med salt, peber og det sidste sennep. Lige før servering tilsættes finthakket persille. 

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Blend evt. saucen med en stavblender og en lille klump smør, og servér retten med de kogte ris.

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Grillé diable krydderi indeholder:

50% gule sennepsfrø, 35% sød paprika, 10% cayenne peber, 5% sort peber