0
Laks i bradepande med tomater, porre og herbes de provence

Laks i bradepande med tomater, porre og herbes de provence

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i både, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne nederst i ovnen i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

cherry- eller blommetomaterporregulerodherbes de Provence
5 min.
Bag grøntsagerne

Skær guleroden og porren i mundrette stykker og overfør til et ildfast fad med tomaterne og herbes de provence. Vend grøntsagerne med 1 spsk. olie pr. person og krydr med salt og peber.

Bag grøntsagerne ovenover kartoflerne og lad dem stege i ca. 20 min., indtil de har fået godt med farve og bliver gennemstegte.

ASC laks med skind
20 min.
Bag fisken

Krydr godt med salt og overfør til det ildfaste fad med grøntsagerne og pres det godt ned i retten.

Bag i ca. 6-7 min., indtil man kan tage skindet af fisken og den begynder at flage.

krystal karl
40 min.
Anretning

Server retten direkte fra ovnen og riv osten henover. Servér kartoflerne til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Herbes de Provence indeholder:

  • Rosmarin
  • timian
  • oregano
  • sar
  • bønneurt
  • basilikum
  • laurbærblade. 

Herbes de Provence er en klassisk blanding af krydderurter der anvendes på tværs af lande ved Middelhavet. Det er ofte brugt i supper, gryderetter eller til fiskeretter, såsom bouillabaisse. Herbes de Provence opstod i Provence-regionen i Frankrig, men dens mangfoldige smag har gjort den til en byggesten i mange køkkener. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
515 kcal
Fedt:
18,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
4 g
Kulhydrat:
47,4 g
heraf sukkerarter:
11,9 g
Kostfibre:
7,9 g
Protein:
34,7 g