0

Kuller i citron/timiansvøb med tomatsauce og svampesauté

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Tomatsauce:

Skær 2 skiver bacon og 1 løg i tern og svits dem i lidt olie i en gryde. Tilsæt tomaterne, der er skåret i kvarte, tomatkoncentrat, vin og hønsefond. Lad det hele simre i ca. 10 min. Blend saucen og lad den koge indtil den får en passende konsistens. Smag til med salt og peber.

Fisk:

Skær skrællen af citronen og blend den sammen med det friske timian, 1 tsk salt og lidt peber. Del fisken i fire ens portioner. Vend portionerne i blandingen på begge sider og placer dem i et ildfast fad. Læg en lille smørklat på hver portion og bag fisken i en varm ovn ved 200 g i ca. 10-12 min.

Svampesauté.

Soigner svampene, skær dem i halve og rist dem i lidt smør på en varm pande. Krydr med salt, peber og finthakket skalotteløg.

Server retten med små nye kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK