Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær blomkålen i mundrette stykker, og lad svampene være hele. Læg blomkål og champignoner på bagepladen, vend med 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.
Bag grøntsagerne i 20 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.
Dæk en ny bradepande med bagepapir. Skær brødet i tern, og spred dem ud på bagepladen. Riv hvidløget henover, og tilsæt 1/2 spsk. olie pr. person.
Krydr med salt, og bag i ovnen i ca. 15 min., indtil brødet begynder at blive sprødt.
Hæld yoghurten i en stor skål, og tilsæt mayonnaise og drænede kapers. Smag til med salt og peber.
Tilsæt spinaten til dressingen, vend det godt rundt, og gem til senere.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og servér straks.
Vend blomkål, svampe og det sprøde brød i dressingen, og smag til med salt og peber.
Servér salaten med fisken.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften