
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.
Skær kartoflerne i både, og overfør dem til et stort ildfast fad (der skal også være plads til grøntsagerne) med 1 spsk. olie pr. pers., og krydr godt med salt og peber.
Sæt kartoflerne i ovnen, og lad dem bage, imens grøntsagerne forberedes.
Skær løg og squash i grove stykker og hvidløg i tynde skiver.
Overfør grøntsagerne til kartoflerne sammen med lidt smør og timian, og rør det godt rundt.
Bag retten yderligere ca. 15 min. ved jævnlig omrøring, til grøntsagerne har fået godt med farve, og er blevet møre.
Skær fisken i portionsstørrelser, og krydr dem med salt.
Læg fisken henover grøntsagerne, og lad den bage i ca. 5 min., til den begynder at flage.
Servér fisken med de bagte grøntsager.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften