0
Sprødstegt laks med kokosris, karamelliserede gulerødder og krydret courgette

Sprødstegt laks med kokosris, karamelliserede gulerødder og krydret courgette

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Når jeg vil skabe en ret, der balancerer sødme, syre, umami og sprødhed, begynder jeg altid med at behandle hver råvare på sin egen måde – og så samle dem i en harmonisk helhed. Her får du en ret, hvor laksen bliver stegt sprød på skindsiden, risene tilføres cremet dybde fra kokosmælk og karry, gulerødderne karamelliseres med honning og syres af balsamico, og courgetten får en hurtig woktur, så den bevarer friskhed og bid. 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Estimeret tidsforbrug

Ca. 35 minutter i alt, hvor flere elementer kan laves samtidig:

  • Forberedelse: 5 min

  • Kokosris: 15 min

  • Gulerødder og courgetter i ovn: 20 min

  • Stegt laks: 5min

  • Anretning: 3 min

Forberedelse

  • Skyl grøntsager grundigt.

  • Skyl ris i koldt vand, til vandet er klart.

  • Befri laksen fra skind: skær med en skarp kniv mellem skind og kød, mens du holder fast i skindet – del derefter i 3-4 stykker pr. person.

Kokosris

  • Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra. 2 minutter før de er færdige, hælder du dem i en sigte. Lad dem dryppe af i 2 min.

  • Kom risene tilbage i gryden tilsæt kokosmælk og 2/3 af karryen. Lad risene simre et par minutter og smag til med salt og peber.

Karamelliserede gulerødder

  • Skær gulerødderne i halve eller kvarte på langs, og skær courgetter i stave. Læg dem begge på en bageplade med bagepapir.

  • Dryp dem med lidt balsamico og honning og vend med olivenolie, salt og peber.
  • Bag ved 225 grader varmluft i ca. 20 min. til gulerødderne er møre.

 

  • Efter 10 minutter drysses med sesamfrø og de bages med den sidste tid. 

Sprødstegt laks

  • Krydr laksestykkerne med det sidste karry og steg dem på en ret varm pande i lidt neutral olie. Steg til de er gyldne og sprøde og krydr med salt og peber.

  • Fif: du kan også bage laksestykkerne i ovnen sammen med grøntsagerne i de sidste 5-7 minutter.
30 min.
Anretning
  • Fordel kokosris på tallerkener eller et fad
  • Top med de bagte gulerødder og courgetter.
  • Læg den sprødstegte laks ovenpå.

Tips til at peppe retten op / bruge rester

  • Pres frisk lime eller citron over laksen ved servering for ekstra syre.
  • Rester af kokosris smager fantastisk stegt dagen efter med et æg og lidt ekstra grønt.
  • Grøntsagerne kan bruges i en frokostsalat med lidt feta eller ricotta

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

- Stærk, dansk & velsmagende

Vi er glade og super-stolte over at være udvalgt som en af de allerførste til at sælge den nye unikke og bæredygtigt opdrættede laks fra Skagen Salmon. Laksene har hele deres levetid levet i et landbaseret anlæg i Skagen hvor de har svømmet i modstrøm, præcis som de vilde laks gør det. Det har gjort laksen stærk, givet kødet en fast struktur og en intramuskulær fedtmarmorering der gør den super saftig og velsmagende. Derudover har laksen et generelt meget lavere fedtindhold end traditionelt opdrættede laks.

Den bæredygtige opdrætsmetode er ASC certificeret (opdrætsfiskenes pendant til MSC)

"Skagen Salmons laks smager simpelthen skide godt! Smag, struktur og saftighed er jo som vildlaks" Siger Huskokken Jacob begejstret! 

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær