0
Kuller i mild karry med ris, grøntsager og cashewnødder

Kuller i mild karry med ris, grøntsager og cashewnødder

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
Børnenes livretter Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

basmatiriscashewnødder
1 min.
Ris og nødder

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

Rist cashewnødderne i en smule olie i en varm dyb pande i ca. 1-2 min. De skal ikke tage farve, men blot lige blive gyldne. 

Tag dem af panden, og gem den til senere. 

æbleløgmadras karrykokosmælkgulerødderrød peberfrugtkullerfilet uden skind
5 min.
Sauce og grønt

1. Riv æble og løg groft, og sautér begge dele i olie i 2-3 min. (brug  panden fra før). Det skal ikke tage farve, men falde godt sammen. Smid evt. en smørklat i. 

2. Drys med karry og 1-2 tsk. hvedemel, og sautér ganske kort. 

3. Tilsæt kokosmælk, krydr med salt, og lad saucen koge ind.

4. Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Snit peberfrugt i smalle stimler. 

5. Skær fisken i stykker, så du får 2-3 stk. pr. pers. 

6. Blend saucen med en stavblender, kom gulerødder i, og lad dem koge med i 3-4 min. Spæd med vand, hvis behov. Tilsæt fisk og peberfrugt, og damp 2-3 min. under låg. 

 

26 min.
Anretning

7. Anret ris i dybe tallerkener, og top forsigtigt med fisk, grønt, karrysauce og et drys cashewnødder. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK