0
Kuller i rød karry med pak choy og ris

Kuller i rød karry med pak choy og ris

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Jeg elsker den røde karry. Husk at den er krydret og stærk, så smag altid til.

Sukker er vigtigt i retten her. Brug blot en smule, det får det hele til, at hænge sammen. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminrisgulerødderpak choykorianderrød karrypastakokosmælk
1 min.
Ris og grønt

Kog ris efter anvisning på pakken. 

Skræl eller skrub gulerødderne, og skær dem i skrå skiver.

Snit pak choy i skiver, og skær den lyse del i 1-2 cm tykke skiver og de grønne blade lidt finere. Hold dem nogenlunde adskilt. 

Steg gulerødder og den lyse del af pak choy i olie på en stor varm pande eller i en wok i 2-3 min. Tilsæt de grønne pak choy blade, og steg i yderligere 1 min. Krydr med salt og et nip sukker.

Snit korianderstilke fint (gem toppen til servering), og sautér dem kort med grøntsagerne i wokken. Tilsæt karrypasta, og lad det stege en smule. 

Kom kokosmælk på, og lad retten koge op. Smag til med salt og sukker igen. 

kullerfilet uden skind
10 min.
Kuller

 

Skær kuller i flotte stykker, så der bliver 1-2 stk. pr. pers. Vend stykkerne i mel, og steg dem i olie på en varm pande i 2-3 min. på hver side, eller til de er akkurat gennemstegt. 

forårsløglime
16 min.
Anretning

Snit forårsløg fint, og skær lime i skiver. 

Anret ris, grøntsager, forårsløg og fisk i dybe tallerkener. Pynt med lime og korianderblade. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?