0
Kullerfilet i stuvning med spinat, champignon og purløg

Kullerfilet i stuvning med spinat, champignon og purløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

gulerodløgchampignons
5 min.
Forbered grøntsagerne

Hak først gulerødderne fint, og overfør dem så til en kasserolle med 1/2 spsk. olie pr. person. Varm op ved middelhøj varme, og rør jævnligt rundt.

Hak ligeledes svampene og løget groft, og overfør løbende begge dele til gulerødderne.

Lad det hele stege i ca. 5 min., indtil det er blevet gyldent og mørt.

kullerfilet med skind
15 min.
Skær fisken

Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side. 

spinatfløde 9%purløg
20 min.
Rør stuvningen

Kom 1/2 spsk. hvedemel pr. person i kasserollen med grøntsager, og rør det godt rundt i et minuts tid.

Kom spinat og fløde i kasserollen, og lad det hele simre stille og roligt, indtil det bliver cremet.

Smag til med salt og peber. Hvis fisken har afgivet væde efter stegning, hældes det i sovsen.

Hak purløget fint, og tilsæt det til sovsen lige før servering.

25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad det stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartofler og stuvning.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
513 kcal
Fedt:
20,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,8 g
Kulhydrat:
46,2 g
heraf sukkerarter:
11,1 g
Kostfibre:
7,2 g
Protein:
32,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?