0
Torsk i wokret med rød peber, ingefær og hvidløg

Torsk i wokret med rød peber, ingefær og hvidløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

speltkerner
1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

rød peberfrugtforårsløggulerod
3 min.
Forbered grøntsagerne

Hak guleroden i tynde skiver, og skær forårsløg og peberfrugt i mundrette stykker.

hvidløgingefær
10 min.
Forbered urterne

Riv hvidløget og ingefæren på den fine side af et rivejern.

torskefilet uden skind
15 min.
Forbered fisken

Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm, og krydr dem med salt.

20 min.
Stegning

Varm en wok eller stor gryde op ved høj varme.

Steg peberfrugten, guleroden og forårsløget i 1 spsk. olie pr. person i 4-5 min. under omrøring. 

Tilsæt ingefæren og hvidløget, og steg yderligere et par min. under omrøring.

citronnam pla (fiskesauce)
25 min.
Tilsæt fisken

Skru ned for varmen og tilsæt fisken, fiskesaucen, saften fra citronen og 1/2 tsk. sukker pr. person.

Rør det forsigtigt rundt, kom låg på, og lad det stå ca. 5 min., indtil fisken begynder at flage.

30 min.
Anretning

Top wokretten med hakket koriander, og server sammen med spelten.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
531 kcal
Fedt:
16,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,1 g
Kulhydrat:
54 g
heraf sukkerarter:
13,3 g
Kostfibre:
10,3 g
Protein:
35,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?