Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.
Hak guleroden i tynde skiver, og skær forårsløg og peberfrugt i mundrette stykker.
Riv hvidløget og ingefæren på den fine side af et rivejern.
Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm, og krydr dem med salt.
Varm en wok eller stor gryde op ved høj varme.
Steg peberfrugten, guleroden og forårsløget i 1 spsk. olie pr. person i 4-5 min. under omrøring.
Tilsæt ingefæren og hvidløget, og steg yderligere et par min. under omrøring.
Skru ned for varmen og tilsæt fisken, fiskesaucen, saften fra citronen og 1/2 tsk. sukker pr. person.
Rør det forsigtigt rundt, kom låg på, og lad det stå ca. 5 min., indtil fisken begynder at flage.
Top wokretten med hakket koriander, og server sammen med spelten.
Kommentarer og forslag til opskriften