Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg, indtil de er møre - ca. 20 min.
Hak guleroden i tynde skiver og skær forårsløget og peberfrugten i mundrette stykker.
Riv hvidløget og ingefæren på den fine side af et rivejern.
Skær fisken i ca. 2x2 cm stykker og krydr med salt.
Varm en wok eller stor gryde op ved høj varme.
Steg peberfrugten, guleroden og forårsløget i 1 spsk. olie pr. person i ca 4-5 min. under omrøring.
Tilsæt ingefæren og hvidløget og steg yderligere et par min. under omrøring.
Skru ned for varmen og tilsæt fisken, fiskesaucen, saften fra citronen og 1/2 tsk. sukker pr. person.
Rør det forsigtigt rundt, kom låg på og lad det stå ca. 5 min., indtil fiksen begynder at flage.
Top wokretten med hakket koriander og server sammen med spelten.
Kundekommentarer ()