0
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fennikel: Skær fenniklen i både og bræk lagene i stykker så du har mange både. Del de yderste store både i to. Kog dem 5 minutter i letsaltet vand til de er møre. Sæt dem til side.

Kartofler, rødløg og forårsløg: Skær grøntsagerne i tern og sautér dem på en pande i lidt olie. Tilsæt hvidvin og lad vinen koge næsten væk. Kom alle grøntsagerne i et ildfast fad - start med at lægge en bund med de kogte fennikelbåde - og derefter resten af grøntsagerne. Fordel rosmarinen over grøntsagerne, krydr med salt og peber og tilsæt fiskefonden.

Ved grillen: Sæt fadet med grøntsagstern på din grill (indrettet til indirekte varme). Grøntsagerne skal have 20 minutter, og imens gør du fisken klar.

Fisk: Skyl fisken og klip finner og hale af. Tag 3-4 ansjosfileter og mos dem i en morter. Skær 4-5 skrå snit i hver side af fisken og med en teske fordeler du de moste ansjosfileter i snittene. Til sidst tager du lidt af olien fra ansjoserne, som fordeles over fisken.

Ved grillen (igen): Læg fisken oven på grøntsagerne. Den skal have ca. 15 minutter til den er "perlemorshvid".

Ved bordet: Server fisken med grøntsagerne. Væden, der er tilbage i fadet, bruger du som sauce. Den er meget "tynd og vandig" - og det skal den være!

Server med en god kraftig hvidvin eller en god kold øl.

Velbekomme

-Meyer

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

 

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoser er en umamibombe. De fede og smagfulde fisk er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.