Fennikel: Skær fenniklen i både og bræk lagene i stykker så du har mange både. Del de yderste store både i to. Kog dem 5 minutter i letsaltet vand til de er møre. Sæt dem til side.
Kartofler, rødløg og forårsløg: Skær grøntsagerne i tern og sautér dem på en pande i lidt olie. Tilsæt hvidvin og lad vinen koge næsten væk. Kom alle grøntsagerne i et ildfast fad - start med at lægge en bund med de kogte fennikelbåde - og derefter resten af grøntsagerne. Fordel rosmarinen over grøntsagerne, krydr med salt og peber og tilsæt fiskefonden.
Ved grillen: Sæt fadet med grøntsagstern på din grill (indrettet til indirekte varme). Grøntsagerne skal have 20 minutter, og imens gør du fisken klar.
Fisk: Skyl fisken og klip finner og hale af. Tag 3-4 ansjosfileter og mos dem i en morter. Skær 4-5 skrå snit i hver side af fisken og med en teske fordeler du de moste ansjosfileter i snittene. Til sidst tager du lidt af olien fra ansjoserne, som fordeles over fisken.
Ved grillen (igen): Læg fisken oven på grøntsagerne. Den skal have ca. 15 minutter til den er "perlemorshvid".
Ved bordet: Server fisken med grøntsagerne. Væden, der er tilbage i fadet, bruger du som sauce. Den er meget "tynd og vandig" - og det skal den være!
Server med en god kraftig hvidvin eller en god kold øl.
Velbekomme
-Meyer
ANSJOSER ALLE KAN LIDE
Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.
UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER
Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.
Kommentarer og forslag til opskriften