0
Kuller med bagte rødbeder i appelsinvinaigrette med ingefær og sprøde hasselnødder

Kuller med bagte rødbeder i appelsinvinaigrette med ingefær og sprøde hasselnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kuller, Hasselnødder, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Sennep

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kullerfilet uden skind
1 min.
Fisken

Skær fisken i store stykker, læg dem i et ildfast fad. Krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.

rødbedersøde kartofler
5 min.
Rødbeder og søde kartofler

Forvarm ovnen til 220 °C. Skrub rødbederne og kartoflerne grundigt, eller skræl dem, hvis du foretrækker en lidt mildere jordsmag. Skær dem i grove tern, og krydr med salt og 1 spsk. olie pr. person. Læg ternene på en bageplade dækket med bagepapir. Bag dem i ca. 20 min., til de har fået en gylden overflade og er bløde hele vejen igennem.

hasselnøddekerner
20 min.
Nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

appelsiningefærtamari/soyahvidløg
25 min.
Fisken og dressingen

Kom fisken i ovnen og bag den ca. 8 min. 

Pil hvidløget, og skræl ingefæren. Riv begge dele på den fine side af et rivejern, og kom det hele i en lille skål. 

Tilsæt appelsinsaften, soyaen og 1/2 spsk. eddike pr. person. Kom sennep i, indtil dressingen tykner. Smag til med salt og peber. 

Blandingen vendes med de bagte rodfrugter og ristede nødder lige før servering. 

35 min.
Anretning

Servér fisken med de bagte rødder. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
577 kcal
Fedt:
21,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
0,9 g
Kulhydrat:
59,9 g
heraf sukkerarter:
42,4 g
Kostfibre:
10,2 g
Protein:
30,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?