0

Kuller med blodgrapefrugt

DDV og Skagenfood
Opskriften er udviklet af:
Fiskepakker
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skær skrællen af grapefrugten og skær fileter ud mellem lamellerne. Husk at gøre det over en skål, så saften opsamles. Pres saften ud af den tiloversblevne grapefrugt.

Læg kullerfileten i et ovnfast fad. Drys med lidt salt og kom grapefrugtfileterne ovenpå. Bag kuller og grapefrugt i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter.

Kom i mellemtiden grapefrugtsaften i en lille gryde og varm den op. Tag saften af varmen og pisk fedtstoffet i.

Damp de istandgjorte forårsløg og broccolien i saltet vand i 3-5 minutter.

Anret den bagte kuller med grapefrugtsaucen og de dampede grøntsager.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK