Skær skrællen af grapefrugten og skær fileter ud mellem lamellerne. Husk at gøre det over en skål, så saften opsamles. Pres saften ud af den tiloversblevne grapefrugt.
Læg kullerfileten i et ovnfast fad. Drys med lidt salt og kom grapefrugtfileterne ovenpå. Bag kuller og grapefrugt i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter.
Kom i mellemtiden grapefrugtsaften i en lille gryde og varm den op. Tag saften af varmen og pisk fedtstoffet i.
Damp de istandgjorte forårsløg og broccolien i saltet vand i 3-5 minutter.
Anret den bagte kuller med grapefrugtsaucen og de dampede grøntsager.
Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften