0
Kuller med bløde løg, bagte jordskokker og tahin/soyavinaigrette

Kuller med bløde løg, bagte jordskokker og tahin/soyavinaigrette

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kullerfilet med skind
1 min.
Krydr fisken

Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side. 

jordskokkerbagekartofler
5 min.
Bag grøntsager

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir.

Skær jordskokkerne og kartoflerne i grove stykker, spred dem ud på pladen, og vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person.

Bag grøntsagerne i 20-25 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.

løg
15 min.
Steg løg

Snit løget i tynde skiver, og overfør dem til en kasserolle med 1 tsk. olie pr. person.

Sæt kasserollen over middelhøj varme, og steg løgene under jævnlig omrøring i ca. 10 min., indtil de bliver helt bløde.

Smag til med salt og peber.

citrontahintamari/soya
20 min.
Rør vinaigrette

Hæld tahin, soya, citronsaft og 1 tsk. honning pr. person i en skål, og bland det godt sammen. Smag til med salt og peber.

25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med jordskokker, bløde løg og vinaigrette.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
560 kcal
Fedt:
18,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,3 g
Kulhydrat:
59,8 g
heraf sukkerarter:
14,4 g
Kostfibre:
8 g
Protein:
33,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?