Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader, varmluft.
Dup fisken tør, og skær den ud i portions-stykker.
Krydr med salt, og lad fisken hvile i køleskabet.
Riv citronskallen fint. Du skal bruge 1/2 tsk. revet skal pr. person.
Skær selve citronen i både til anretning.
Del kartoflerne i halve eller kvarte, alt efter hvor store de er. Jo mindre jo hurtige er de færdige.
Vend kartoflerne i olivenolie i en skål, og fordel dem med snitfladen nedad på en bageplade. Kartoflerne skal ikke røre hinanden. Sæt bagepladen i ovnen. Bages ca. 15-25 min afhæniing af størrelse.
Del majskolberne i 2 dele og vend dem i olivenolie i en skål, og krydr med salt og peber.
Fordel majsene på en anden bageplade, og bag dem i ovnen i 10-12 min.
Hak persille og purløg fint.
Vend krydderurterne ned i creme fraichen (gem lidt persille til anretning), og smag til med lidt fintrevet citronskal (gem lidt til fisken), citronsaft, revet hvidløg, salt og peber og evt. lidt sukker.
Vend kartoflerne og majsene og sæt dem tilbage i ovnen.
Bag kartoflerne ca. 10 min. mere til de er møre.
Tag majsen ud og hæld dem over i en skål, vendt sammen med en god smørklat. Dæk skålen til med film, så majsen kan dampe færdig nede i skålen, mens fisken bager.
Fordel fisken på majsens bageplade, drys lidt mere revet citronskal over fisken, dryp med god olivenolie, og krydr med peber.
Bag fisken ca. 5-7 min. til den er gennemvarm, og begynder at flage, når du stikker i den med en gaffel.
Tag kartoflerne ud af ovnen, krydr med salt og anret på et stort fad.
Anret majsen og fisken ved siden af.
Dryp evt. smør fra skålen over, og drys med persille.
Giv dressingen og citronbådene til sammen med evt. mere smør til majsen.
Kundekommentarer ()