0
Kuller med majskolber, kartofler og urtedressing

Kuller med majskolber, kartofler og urtedressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kullerfilet uden skindcitron
1 min.
Klargør fisken:

Tænd ovnen på 220 grader, varmluft.

Dup fisken tør, og skær den ud i portions-stykker.

Krydr med salt, og lad fisken hvile i køleskabet.

Riv citronskallen fint. Du skal bruge 1/2 tsk. revet skal pr. person.
Skær selve citronen i både til anretning.

kartofler
5 min.
Kartofler:

Del kartoflerne i halve eller kvarte, alt efter hvor store de er. Jo mindre jo hurtige er de færdige.

Vend kartoflerne i olivenolie i en skål, og fordel dem med snitfladen nedad på en bageplade. Kartoflerne skal ikke røre hinanden. Sæt bagepladen i ovnen. Bages ca. 15-25 min afhæniing af størrelse. 

majskolber
10 min.
Majskolber:

Del majskolberne i 2 dele og vend dem i olivenolie i en skål, og krydr med salt og peber. 
Fordel majsene på en anden bageplade, og bag dem i ovnen i 10-12 min.

citronpersillepurløghvidløgcreme fraiche 18%
15 min.
Dressing:

Hak persille og purløg fint.

Vend krydderurterne ned i creme fraichen (gem lidt persille til anretning), og smag til med lidt fintrevet citronskal (gem lidt til fisken), citronsaft, revet hvidløg, salt og peber og evt. lidt sukker.

 

20 min.
Vend kartofler og majs:

Vend kartoflerne og majsene og sæt dem tilbage i ovnen.

Bag kartoflerne ca. 10 min. mere til de er møre.

kullerfilet uden skindmajskolbercitron
25 min.
Bag fisken:

Tag majsen ud og hæld dem over i en skål, vendt sammen med en god smørklat. Dæk skålen til med film, så majsen kan dampe færdig nede i skålen, mens fisken bager.

Fordel fisken på majsens bageplade, drys lidt mere revet citronskal over fisken, dryp med god olivenolie, og krydr med peber.

Bag fisken ca. 5-7 min. til den er gennemvarm, og begynder at flage, når du stikker i den med en gaffel. 

30 min.
Anretning

Tag kartoflerne ud af ovnen, krydr med salt og anret på et stort fad.

Anret majsen og fisken ved siden af.

Dryp evt. smør fra skålen over, og drys med persille.

Giv dressingen og citronbådene til sammen med evt. mere smør til majsen.

 

 

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?