Hak hvidløg og løg fint, og sautér begge dele i rigeligt olivenolie i en sauterpande i ca. 1 minut, uden at de tager farve.
Tilsæt ris og sautér i yderligere 2-3 min., igen uden at noget tager farve. Hvis du har en slat hvidvin, kan du med fordel tilsætte 1/2-1 dl, og lade den koge væk.
Tilsæt herefter ca. 3 dl vand eller bouillon pr. 125 g risottoris lidt ad gangen, så den næsten koger væk hver gang. Fortsæt til al væden er brugt, og risene er al dente. Krydr undervejs med salt og peber.
Del fisken i flotte stykker; 1-2 pr. person. Vend den i mel og steg den gylden i olie på en varm pande. Ca. 2 minutter på hver side. Krydr den med salt.
Snit salaten og skær tomaterne i mundrette stykker. Anret salat og tomater på et fad og dryp med olie og eddike inden servering.
Vend mukimame i risottoen de sidste 2-3 minutter.
Rør ricottaen sammen med en smule olivenolie, og riv parmesanen.
Vend det hele i risottoen, lige inden den er helt færdig, og lad det simre ganske kort. Smag til med salt og peber og en smule citronskal.
Anret risottoen i dybe tallerkner. Servér med fisk, citron og salat.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()