0
Kuller med cremet rigatoni og tomat focaccia med rødløg og timian

Kuller med cremet rigatoni og tomat focaccia med rødløg og timian

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Estimeret tidsforbrug 40 min.
  • Forberedelse og focaccia: ca. 30 min. (inkl. bagning)

  • Cremet rigatoni: ca. 15 min. (laves samtidig med focacciaen)

  • Stegt fisk: ca. 10 min. (laves de sidste 10 min.)

  • Anretning: ca. 5 min.

1 min.
Forberedelse
  • Tag pizzadejen ud af køleskabet ca. 30 min. før brug.

  • Varm ovnen op til 200 grader.

  • Skyl grøntsager og krydderurter, og find alle ingredienser og redskaber frem.

Tomatfocaccia

  • Læg pizzadejen på en bageplade med bagepapir eller i et ildfast fad.

  • Hæld 2-3 spsk god olivenolie over dejen, og pres den fladt ud (ca. 1,5 cm tykkelse).

  • Lav 8-10 fordybninger i dejen med fingrene.

  • Fordel tomatskiver, små stykker rødløg (gem lidt til senere) og plukket timian ovenpå dejen (gem stilkene til senere).

  • Drys med lidt god salt.

  • Bag brødet i ovnen 20-25 min., til det er gyldent og lyder hult, når du banker på det.

  • Tag focacciaen ud, og lad den køle lidt af på en rist.

Cremet rigatoni

  • Finthak resten af rødløget, og sautér det i en gryde med lidt olivenolie sammen med timianstilkene.

  • Tilsæt de flåede tomater, og lad det koge lidt ind.

  • Hæld piskefløde ved, og kog saucen cremet.

  • Smag til med salt og peber, og riv halvdelen af osten deri.

  • Kog pastaen efter anvisningen på posen.

  • Hæld vandet fra pastaen, og vend pastaen med tomatsaucen.

Fisk

  • Del fisken i mindre stykker, og krydr med salt og peber.

  • Vend fiskestykkerne let i rug- eller hvedemel.

  • Steg dem i en blanding af smør og olivenolie ved medium varme ca. 2 min. på den ene side, til de er gyldne.

  • Vend fisken, og steg videre 1-2 min. mere.

  • Øs smør fra panden hen over fisken under stegningen (drypstegning).

  • Krydr igen med lidt salt og peber.

40 min.
Anretning
  • Anret pasta med tomatsauce og stegt fisk på en tallerken.

  • Riv resten af osten hen over retten.

  • Servér med lun tomatfocaccia ved siden af.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.