Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Skær svampene i kvarte, og varm en pande op ved høj varme. Rist svampene godt af i 1 tsk. olie pr. person i et par minutter ved jævnlig omrøring, imens porren hakkes groft.
Når svampene har fået farve, skrues ned for varmen, og porren tilsættes. Steg yderligere 5 min ved jævnlig omrøring.
Tilsæt 1/2 spsk. hvedemel pr. person, og rør det godt rundt et minuts tid.
Hæld fløden i, og lad sovsen simre, indtil den bliver cremet. Hæld evt. lidt vand i, hvis sovsen bliver for tyk.
Smag til med salt og peber.
Skyl kålen grundigt, og afdryp den for vand.
Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3 min. under jævnlig omrøring, indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vendes med lidt eddike, salt og peber lige før servering.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte siden og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og servér straks.
Skær pæren i små tern.
Servér fisken med kartofler og svampecreme. Servér kålen til, og top med pære.
Kundekommentarer ()