0
Kuller med harissastegt græskar, yoghurt og kartoffel

Kuller med harissastegt græskar, yoghurt og kartoffel

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kuller, Nødder, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kullerfilet med skind
1 min.
Fisk

Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.

harissapastegræskarpinjekernerrødt æble
3 min.
Græskar

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skræl græskarret med en kniv. Halvér det, og skrab kernerne ud med en ske.

Skær græskarret i stykker på ca. 2x2 cm, og spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir.

Vend græskarstykkerne med harissaen og 1/2 spsk. olie pr. person. Krydr med salt og peber. 

Bag græskarstykkerne i ca. 20 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.

Pinjekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

Skyl æblet, og skær det i tern.

Vend græskarstykkerne med pinjekerner og æbletern. Spred yoghurten ud på et fad (gem lidt yoghurt til kartoffelmosen), og anret salaten henover.

bagekartofleryoghurt 3,5 %
10 min.
Kartofler

Sæt en kasserolle med vand over at koge. 

Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker.

Kog kartoflerne helt møre, dræn vandet fra, og pisk dem til en mos med et piskeris. Tilsæt lidt yoghurt, så mosen får den rette cremede konsistens, og smag til med salt.

citron
25 min.
Fisk

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege i 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér den straks sammen med både af citron. 

30 min.
Anretning

Servér fisken sammen med græskarsalat og kartoffelmos.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
589 kcal
Fedt:
26 g
heraf mættede fedtsyrer:
4 g
Kulhydrat:
52,3 g
heraf sukkerarter:
13,3 g
Kostfibre:
7,2 g
Protein:
33,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?