Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skræl butternut squash med en kniv. Halvér det, og skrab kernerne ud med en ske.
Skær butternut squashen i stykker på ca. 2x2 cm, og spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir. Vend butternutstykkerne med harissaen og 1/2 spsk. olie pr. person. Krydr med salt og peber.
Bag butternutstykkerne i ca. 20 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.
Pinjekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Skyl æblet, og skær det i tern.
Vend butternutstykkerne med pinjekerner og æbletern. Spred yoghurten ud på et fad (gem lidt yoghurt til kartoffelmosen), og anret salaten henover.
Sæt en kasserolle med vand over at koge.
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker.
Kog kartoflerne helt møre, dræn vandet fra, og pisk dem til en mos med et piskeris. Tilsæt lidt yoghurt, så mosen får den rette cremede konsistens, og smag til med salt.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege i 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og servér den straks sammen med både af citron.
Servér fisken sammen med butternutsalat og kartoffelmos.
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kundekommentarer ()