0

Kuller med Hollandaise, skorzonerrødder & citron-persillekartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflerbredbladet persillecitron
1 min.
Persille-kartofler

Kog kartofler møre i rigeligt godt saltet vand. Vend med lidt smør, og hold dem lune, til de skal spises.

Pluk og skyl persille. Slyng den tør, og hak den fint. Vend persille med kartoflerne lige før servering. Riv også lidt citronskal over. 

skorzonerrøddercitron
5 min.
Skorzonerrod

Skræl skorzonerrødderne, skær top og bund af, og skyl dem grundigt. Del dem i 5-6 cm. lange stykker, og læg dem i koldt vand tilsat lidt citronsaft, så de ikke bliver brune. Steg skorzonerrødder på en pande i halvt smør/halvt olivenolie. Steg, til de er gyldne og sprøde. Krydr med salt og peber samt til fintrevet citronskal. 

kullerfilet uden skindcitron
25 min.
Fisk

Forvarm ovnen til 160 grader.

Del fisken i portionsstykker og krydr grundigt med salt og peber, og kom dem i et smurt ovnfast fad. Dryp med lidt olivenolie og citronsaft.

Sæt fisken i ovnen i 10-12 min. (afhængig af din ovn).

sauce hollandaise
30 min.
Hollandaise

Sæt en kasserolle over med lidt vand i (2-3 cm højt), og kog det op. Kom posen/poserne med hollandaise i, sluk for blusset, og læg låg på. Lad saucen lune i vandet til senere. Dog højst 10 min. 

Når du serverer saucen er et godt fif, at ryste den grundigt inden du åbner, og så ellers portionere direkte fra posen til tallerken - således går der intet af guldet tabt i skåle og skeer ;-) 

35 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Hollandaise sauce - med rigtig smør og æg

Vores huskok Jacob fortæller: Da jeg serverede denne færdiglavede hollandaise til en kokkekollega forleden, var hans umiddelbare udbrud: "SATANS OGSÅ"! Nu har vi kokke ikke længere dét es i ærmet, lige at kunne piske en hurtig "hollænder" for at imponere gæsterne. For nu kan du selv varme den op og servere den ægte vare baseret på gode økologiske æg og godt smør. Saucen er skabt som den SUBLIME emulsion mellem økologiske æggeblommer og det gode danske øko-smør, balanceret af en god og stringent syre fra vineddike, der strammer op. Den perfekte ledsager til fisk eller asparges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?