0
Kuller med nye kartofler, capresesalat og bagte nye gulerødder

Kuller med nye kartofler, capresesalat og bagte nye gulerødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

gulerod
5 min.
Bag gulerødderne

Dæk en bradepande med bagepapir.

Spred rødderne ud på bagepladen. Krydr med salt og peber og bag dem i ca. 20 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.

kullerfilet uden skind
10 min.
Skær fisken i tern

Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm., og krydr godt med salt.

tomaterfrisk mozzarella
15 min.
Lav salaten

Skyl tomaten grundigt, og skær den i 1 cm. tykke skiver. Dræn mozzarallaen for vand, og skær også den i tykke skiver. Anret tomat- og osteskiverne taglagt på et fad, hæld lidt balsamico henover, og krydr med salt og peber. 

solsikkekerner
20 min.
Rist solsikkekernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

Bruges som topping over salaten lige før servering.

fløde 9%oregano
25 min.
Rør sovsen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1/2 tsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld fløden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, og tilsæt fisk og oregano. Lad sovsen simre i 2 min. Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér fisken med gulerødder, kartofler og capresesalat.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
592 kcal
Fedt:
20,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
8 g
Kulhydrat:
52,6 g
heraf sukkerarter:
18,3 g
Kostfibre:
9,5 g
Protein:
43,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?