Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Dæk en bradepande med bagepapir.
Spred rødderne ud på bagepladen. Krydr med salt og peber og bag dem i ca. 20 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.
Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm., og krydr godt med salt.
Skyl tomaten grundigt, og skær den i 1 cm. tykke skiver. Dræn mozzarallaen for vand, og skær også den i tykke skiver. Anret tomat- og osteskiverne taglagt på et fad, hæld lidt balsamico henover, og krydr med salt og peber.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Bruges som topping over salaten lige før servering.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1/2 tsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld fløden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, og tilsæt fisk og oregano. Lad sovsen simre i 2 min. Smag til med salt og peber.
Servér fisken med gulerødder, kartofler og capresesalat.
Kundekommentarer ()