0
Kuller med ovnkartofler og grønt og harissacreme

Kuller med ovnkartofler og grønt og harissacreme

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Start straks med at sætte kartoflerne i ovnen.

Også selvom ovnen ikke er blevet helt varm. Så de bliver færdige så hurtigt som muligt. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflersquashauberginerød peberfrugtrødløg
1 min.
Kartofler og grønt

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Skær kartoflerne i skiver, og vend dem med olivenolie og salt.

Bred dem ud på bagepapir på en bageplade, sæt dem i ovnen, og bag dem i ca. 30 min., til de er møre og gyldne.

Skær squash og aubergine i aflange skiver, og peberfrugt og rødløg i både.

Vend alle grøntsagerne med olivenolie, bred dem ud på bagepapir på en bageplade, og bag dem i ovnen i ca. 25-30 min.

citronkullerfilet uden skindgræsk yoghurt, 10%harissapastebredbladet persille
10 min.
Fisk med mere

Skær fisken i stykker, så der bliver 1-2 stk. pr. pers. Vend den i mel, og steg den gylden i olivenolie i ca. 2-3 min. på hver side. 

Rør yoghurt med harissa, og smag til med salt, peber og lidt olivenolie. 

Snit persillen groft, og skær citronen i skiver. 

za'atar
28 min.
Anretning

Anret de bagte grøntsager på et fad med skiver af citron. Top med persille og za´atar, og servér med fisk, kartofler og harissacreme. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?