Krydr fisken med salt på alle sider, og læg til side.
Sæt en gryde med vand over at koge.
Skræl kartoflerne, skær dem i grove tern, og kog dem, indtil de er helt møre.
Skyl purløget grundigt, afdryp for vand, og hak det fint.
Sigt vandet fra, mos kartoflerne med et piskeris, og tilsæt creme frisken og purløget. Smages til med salt og peber.
Pil løget, skræl pæren, og skær begge i tynde skiver. Kom skiverne i en kasserolle med lidt vand, og lad dem dampe ved middelhøj varme i ca. 10 min., til de er helt møre. Pres citronen ned i, og krydr med lidt salt, sukker og peber. Servér kompotten grov, eller mos den med et piskeris eller en stavblender.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fisken på panden, og lad den stege i 3 min ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider. Fiskens kød skal have en mælkehvid farve.
Tag fisken af panden, og lad den hvile.
Skyl spinaten grundigt, afdryp for vand og kom den ned i panden, hvor fisken har stegt, og lad den falde sammen. Smages til med salt og peber.
Servér den lune fisk sammen med kartoffelmosen, spinaten og pærekompotten.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()