0
Kuller med rødbeder & bulgur med sesam og rucola

Kuller med rødbeder & bulgur med sesam og rucola

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bulgur
1 min.
Bulgur

Skyl bulgur i en sigte, og kog den i rigeligt, let saltet vand i 3-4 min.

Lad den dryppe godt af efter kogning, og kom den derefter i en stor skål, så den kan bredes lidt ud, og køle let af. 

sesamfrø
2 min.
Ristet sesam

Rist sesamfrø, til de popper på en tør pande, og knus dem let i en morter med lidt salt.

bulgurcitronrødbedercreme fraiche 18%sesamfrøhvidløg
5 min.
Bulgursalat med sesam

Skræl og snit rødbeder, så fint du kan, gerne i julienne på et mandolinjern. Kom de snittede rødbeder i en skål, knug dem med fint salt, vend med citronsaft, og lad dem hvile til senere.

Rør creme fraiche med citronsaft og -skal samt finthakket hvidløg og vend den rørte creme fraiche med kogt bulgur, rødbeder og halvdelen af de ristede sesamfrø.

Smag til med salt og peber samt en smule sukker.

kullerfilet uden skind
15 min.
Fisk

Del fisken i mindre stykker - gerne 3-4 pr. pers., og krydr dem med salt og peber.

Vend fiskestykkerne i lidt rug- eller hvedemel, og steg dem på en medium varm pande i godt med neutral olie.

Steg dem først på den ene side i 2-3 min., til de er pænt gyldne. Tilføj smørklatter, og når smørret er bruset af, vender du fileterne.

Steg videre, mens du hele tiden drypsteger, ved at tage smør fra panden med en spiseske, og hælde over fisken.

Fortsæt drypstegningen i 2 min., og servér straks.

sesamfrørucola
25 min.
Anretning

Som vist på billedet drysset med de sidste ristede sesamfrø.

Servér skyllet og tørret rucola, der er vendt i lidt god eddike (fx balsamico) og olivenolie dertil. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?