Kuller med squash og basilikum, fiskesauce samt ovnstegte kartofler
Fisk, squash og kartofler leveres i bakker, der kan sættes i en varm ovn på en kold rist - ikke på en varm bageplade/bradepande.
Husk dog at tage lågene af, da de ikke tåler varme.
Sæt fisk, squash og kartofler i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Rør rundt i kartofler efter 10 minutter.
Hæld fiskesaucen i en lille gryde og kog op.
Tjek at det hele er gennemvarmet, før du fordeler det på tallerknerne og serverer.
Velbekomme!
Ingredienser til 2 pers./4 pers.:
Fisk: Kullerfilet, salt og peber. Nettovægt: ca. 300 g/ca. 600 g.
Squash: Squash, løg, basilikum, salt og peber. Nettovægt: ca. 250 g/ 500 g.
Fiskesauce: Fiskefond, piskefløde, maizena, salt og peber. Nettovægt: ca. 200 g/ca. 400 g.
Kartofler: Kartofler, rapsolie, persille, salt og peber. Nettovægt ca. 450g /900 g.
Holdbarhed:
Lering 30. september - bedst før 2. oktober
Levering 1. oktober - bedst før 3. oktober
Levering 2. oktober - bedst før 4. oktober
Producent: Rosendal’s Madhus, Havnevej 9, 9970 Strandby.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()