0
Kuller-nuggets med stuvede kartofler og grønkål

Kuller-nuggets med stuvede kartofler og grønkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Las os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

kartoflergrønkålPiskefløde
1 min.
Stuvede kartofler og grønkål

Skræl kartoflerne, og skær dem i 2-3 mm tynde skiver (brug gerne et mandolinjern).

Kog kartoflerne i godt saltet vand i 3 min., sigt vandet fra, kom kartoflerne tilbage i gryden, og kom fløde på.

Lad det simre ved meget lav varme under låg i 3-4 min. (til de er møre, men med bid).

Rib grønkålen i mundrette stykker (sørg for, at det er skyllet godt og grundigt), og tør det derefter i en salatslynge.

Kom kålen i gryden med kartofler, rør rundt, og lad det simre i yderligere 2-3 min.

Smag til med salt og peber, og hvis du har en muskatnød liggende i skuffen, så giv den endelig et godt riv af den. 

raspkullerfilet uden skind
20 min.
Fisk

Del fisken i små bidder på 2-3 cm., og krydr dem med salt og peber. 

Vend fiskestykkerne i en skål med lidt hvedemel, og herefter i en anden skål med et sammenpisket æg (har du ikke et æg, kan du bruge lidt mel og vand, der er pisket sammen til en jævn, tyk melklister). Vend til sidst fiskestykkerne i rasp.

Steg fiskenuggets sprøde i friture eller på en varm pande, tilsat godt med neutral olie og evt. smør, i 2-3 min. på hver side. 

Lad de stegte og sprøde nuggets afdryppe på køkkenrulle, og krydr dem med lidt salt.

25 min.
Anretning

Som vist på foto.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK