0
Kuller en papilotte med ærter, spidskål, kartofler og dildcreme

Kuller en papilotte med ærter, spidskål, kartofler og dildcreme

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

kartoflerspidskålporrerhvidløgcitron
1 min.
Kartofler

Tænd ovnen på 185 grader. 

Kom kartoflerne i kogende, saltet vand, og kog dem møre under låg i ca. 20 min. 

Snit spidskål og hvidløg fint, og skær porrer og citron i skiver.

Find 1 stykke bagepapir pr. pers. frem.

kullerfilet uden skind
10 min.
Papilotte

Del fisken i 1-2 stk. pr. pers.

Fordel ærter, kål, porrer, hvidløg, citron og fisk på bagepapiret. 

Dryp med olivenolie og evt. lidt hvidvin eller vand, krydr med salt og peber, og afslut med en smørklat, hvis du har. 

Luk papiret med kødsnor, og sæt de små pakker i den varme ovn.

Bag dem i 13-17 min., eller til fisken er akkurat gennemtilberedt. 

dildgræsk yoghurt, 10%
20 min.
Dildcreme og anretning

Rør hakket dild og yoghurt sammen, og smag til med lidt olivenolie, salt og peber. 

Anret kuller en papilotte med kartofler og dildcreme. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.