Har du hvidvin kan du med fordel tilsætte en smule hvidvin. Ellers er det helt fint med en smule vand.
Sæt vand over til kartofler.
Kom kartoflerne i kogende, saltet vand og kog dem møre under låg. Ca. 20 min. Afdryp den inden brug.
Tænd ovnen på 185 grader.
Læg bagepapir frem. Et stykke pr. person.
Snit spidskål og skær porre i skiver. Snit hvidløg fint. Skær citronen i skiver.
Del fisken i flotte stykker. 1-2 pr. person.
Fordel ærter, kål, porre, hvidløg, citron og flotte stykker af fisk på bagepapir.
Dryp med olivenolie, evt. lidt hvidvin eller vand, krydr med salt og peber og afslut med en smørklat hvis du har.
Luk papiret med kødsnor og sæt de små pakker i den varme ovn. Bag dem i 13-17 min, eller til fisken er akkurat gennemtilberedt.
Rør hakket dild og yoghurt sammen. Smag til med lidt olivenolie, salt og peber.
Anret kuller med dampede grøntsager, kartofler og dildcreme.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften