0

Bagt lyssej med forårsurter, cremet fiske sauce samt dildkartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk leveres i bakker, der kan sættes i en varm ovn på en kold rist - ikke på en varm bageplade/bradepande. Husk dog at tage lågene af, da de ikke tåler varme.

Sæt fisk, forårsurter og kartofler ind i en varm ovn. Ovnen skal stå på 200 grader, og maden skal bages i ca. 20 min. Efter 10 min. røres rundt i urterne, og kartoflerne vendes. Fiskesaucen lunes i en lille gryde.

Tjek, at fisken er gennemvarmet, før du fordeler på tallerkener og serverer.

Velbekomme! 

Ingredienser til 2 pers./4 pers.: 

Fisk: LYSSEJFILET

Nettovægt: ca. 300 g/ca. 600 g. 

Forårsurter: Gulerod, spidskål, rødløg, asparges, ærter, rapsolie, persille, salt og peber

Nettovægt: ca: 300 g/ 600 g. 

Fiske sauce: FISKEFOND, HVIDVIN, FLØDE, løg, porre, citron, hvidløg, maizena, salt og peber.

Nettovægt: ca. 2,5 dl/ca. 5 dl. 

Dildkartofler: Kartofler, rapsolie, dild, salt og peber.

Nettovægt: ca. 400 g/ca. 800 g

Levering 23. juni – bedst før 24. juni

  • Levering 25. juni - bedst før 26. juni

Producent: Rosendal’s Madhus, Havnevej 9, 9970 Strandby. 

Fisk

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 339 kJ / 81 kcal

Fedt 0,3 g

heraf mættede fedtsyrer 0,1 g

Kulhydrat 0,0 g

heraf sukkerarter 0,0 g

Kostfibre 0,0 g

Protein 19,3 g

Salt 0,1 g

 

Forårsurter

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 250 kJ / 60 kcal

Fedt 2,8 g

heraf mættede fedtsyrer 0,2 g

Kulhydrat 5,4 g

heraf sukkerarter 3,7 g

Kostfibre 2,7 g

Protein 2,0 g

Salt 0,41 g

 

Fiske sauce

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 445 kJ / 106 kcal

Fedt 7,9 g

heraf mættede fedtsyrer 5,0 g

Kulhydrat 3,7 g

heraf sukkerarter 1,8 g

Kostfibre 0,5 g

Protein 2,8 g

Salt 0,22 g

 

Dildkartofler

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 339 kJ / 81 kcal

Fedt 0,3 g

heraf mættede fedtsyrer 0,1 g

Kulhydrat 0,0 g

heraf sukkerarter 0,0 g

Kostfibre 0,0 g

Protein 19,3 g

Salt 0,1 g

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?