Fisk leveres i bakker, der kan sættes i en varm ovn på en kold rist - ikke på en varm bageplade/bradepande. Husk dog at tage lågene af, da de ikke tåler varme.
Sæt fisk, forårsurter og kartofler ind i en varm ovn. Ovnen skal stå på 200 grader, og maden skal bages i ca. 20 min. Efter 10 min. røres rundt i urterne, og kartoflerne vendes. Fiskesaucen lunes i en lille gryde.
Tjek, at fisken er gennemvarmet, før du fordeler på tallerkener og serverer.
Velbekomme!
Ingredienser til 2 pers./4 pers.:
Fisk: LYSSEJFILET
Nettovægt: ca. 300 g/ca. 600 g.
Forårsurter: Gulerod, spidskål, rødløg, asparges, ærter, rapsolie, persille, salt og peber
Nettovægt: ca: 300 g/ 600 g.
Fiske sauce: FISKEFOND, HVIDVIN, FLØDE, løg, porre, citron, hvidløg, maizena, salt og peber.
Nettovægt: ca. 2,5 dl/ca. 5 dl.
Dildkartofler: Kartofler, rapsolie, dild, salt og peber.
Nettovægt: ca. 400 g/ca. 800 g
Levering 23. juni – bedst før 24. juni
Producent: Rosendal’s Madhus, Havnevej 9, 9970 Strandby.
Fisk
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 339 kJ / 81 kcal
Fedt 0,3 g
heraf mættede fedtsyrer 0,1 g
Kulhydrat 0,0 g
heraf sukkerarter 0,0 g
Kostfibre 0,0 g
Protein 19,3 g
Salt 0,1 g
Forårsurter
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 250 kJ / 60 kcal
Fedt 2,8 g
heraf mættede fedtsyrer 0,2 g
Kulhydrat 5,4 g
heraf sukkerarter 3,7 g
Kostfibre 2,7 g
Protein 2,0 g
Salt 0,41 g
Fiske sauce
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 445 kJ / 106 kcal
Fedt 7,9 g
heraf mættede fedtsyrer 5,0 g
Kulhydrat 3,7 g
heraf sukkerarter 1,8 g
Kostfibre 0,5 g
Protein 2,8 g
Salt 0,22 g
Dildkartofler
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 339 kJ / 81 kcal
Fedt 0,3 g
heraf mættede fedtsyrer 0,1 g
Kulhydrat 0,0 g
heraf sukkerarter 0,0 g
Kostfibre 0,0 g
Protein 19,3 g
Salt 0,1 g
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()