0

Kullerfilet med hvidløgsbønner, tomatsauce og persillepasta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk leveres i bakker, der kan sættes i en varm ovn på en kold rist - ikke på en varm bageplade/bradepande. Husk dog at tage lågene af, da de ikke tåler varme.

Sæt fisk, bønner og pasta ind i en varm ovn. Ovnen skal stå på 200 grader og det skal have ca. 20 minutter. Efter 10 min. røres rundt i bønnerne og pastaen vendes. Tomatsaucen lunes i en lille gryde.

Tjek at fisken er gennem varmet, før du fordeler på tallerknerne og serverer.

Velbekomme! 

Ingredienser til 2 pers./4 pers.: 

Fisk: KULLERFILET

Nettovægt: ca. 300 g/ca. 600 g. 

Hvidløgsbønner: Bønner, rapsolie, hvidløg, salt og peber

Nettovægt: ca: 250 g/ 500 g. 

Tomatsauce: HØNSEFOND, tomater, løg, peberfrugt, hvidløg, timian, rosmarin, salt og peber

Nettovægt: ca. 2,5 dl/ca. 5 dl. 

Persille pasta: PASTA PENNE, rapsolie, persille, hvidløg salt og peber

Nettovægt: ca. 400 g/ca. 800 g 

  • Levering 16. juni – bedst før 17. juni
  • Levering 18. juni - bedst før 19. juni

Producent: Rosendal’s Madhus, Havnevej 9, 9970 Strandby. 

Fisk

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 358 kJ / 86 kcal

Fedt 1,0 g

heraf mættede fedtsyrer 0,1 g

Kulhydrat 0,0 g

heraf sukkerarter 0,0 g

Kostfibre 0,0 g

Protein 18,9 g

Salt 0,3 g

 

Hvidløgsbønner

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 314 kJ / 75 kcal

Fedt 4,9 g

heraf mættede fedtsyrer 0,4 g

Kulhydrat 4,3 g

heraf sukkerarter 1,4 g

Kostfibre 3,1 g

Protein 2,0 g

Salt 0,91 g

 

 

Tomatsauce

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 109 kJ / 26 kcal

Fedt 0,3 g

heraf mættede fedtsyrer 0,1 g

Kulhydrat 4,3 g

heraf sukkerarter 2,8 g

Kostfibre 1,2 g

Protein 0,9 g

Salt 0,33 g

 

Persille pasta

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 820 kJ / 196 kcal

Fedt 5,8 g

heraf mættede fedtsyrer 0,6 g

Kulhydrat 28,6 g

heraf sukkerarter 0,6 g

Kostfibre 2,0 g

Protein 6,0 g

Salt 0,9 g

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?