Fisk leveres i bakker, der kan sættes i en varm ovn på en kold rist - ikke på en varm bageplade/bradepande. Husk dog at tage lågene af, da de ikke tåler varme.
Sæt fisk, bønner og pasta ind i en varm ovn. Ovnen skal stå på 200 grader og det skal have ca. 20 minutter. Efter 10 min. røres rundt i bønnerne og pastaen vendes. Tomatsaucen lunes i en lille gryde.
Tjek at fisken er gennem varmet, før du fordeler på tallerknerne og serverer.
Velbekomme!
Ingredienser til 2 pers./4 pers.:
Fisk: KULLERFILET
Nettovægt: ca. 300 g/ca. 600 g.
Hvidløgsbønner: Bønner, rapsolie, hvidløg, salt og peber
Nettovægt: ca: 250 g/ 500 g.
Tomatsauce: HØNSEFOND, tomater, løg, peberfrugt, hvidløg, timian, rosmarin, salt og peber
Nettovægt: ca. 2,5 dl/ca. 5 dl.
Persille pasta: PASTA PENNE, rapsolie, persille, hvidløg salt og peber
Nettovægt: ca. 400 g/ca. 800 g
Producent: Rosendal’s Madhus, Havnevej 9, 9970 Strandby.
Fisk
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 358 kJ / 86 kcal
Fedt 1,0 g
heraf mættede fedtsyrer 0,1 g
Kulhydrat 0,0 g
heraf sukkerarter 0,0 g
Kostfibre 0,0 g
Protein 18,9 g
Salt 0,3 g
Hvidløgsbønner
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 314 kJ / 75 kcal
Fedt 4,9 g
heraf mættede fedtsyrer 0,4 g
Kulhydrat 4,3 g
heraf sukkerarter 1,4 g
Kostfibre 3,1 g
Protein 2,0 g
Salt 0,91 g
Tomatsauce
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 109 kJ / 26 kcal
Fedt 0,3 g
heraf mættede fedtsyrer 0,1 g
Kulhydrat 4,3 g
heraf sukkerarter 2,8 g
Kostfibre 1,2 g
Protein 0,9 g
Salt 0,33 g
Persille pasta
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 820 kJ / 196 kcal
Fedt 5,8 g
heraf mættede fedtsyrer 0,6 g
Kulhydrat 28,6 g
heraf sukkerarter 0,6 g
Kostfibre 2,0 g
Protein 6,0 g
Salt 0,9 g
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()