0

Kullerfilet med salat af perlecouscous med grønt, krydderurtedressing og maltbrød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk og perlecouscous leveres i bakker, der kan sættes i en varm ovn på en kold rist - ikke på en varm bageplade/bradepande.

Husk dog at tage lågene af, da de ikke tåler varme.

Sæt fisk og perlecouscous i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Rør rundt i perlecouscoussen efter 10 minutter. Sæt nu brødet i ovnen de sidste 5-7 minutter.

Tjek at det hele er gennemvarmet (dog ikke krydderurtedressingen), før du fordeler det på tallerknerne og serverer.

Velbekomme!

Ingredienser til 2 pers./4 pers.:

Fisk: Kullerfilet, salt og peber. Nettovægt: ca. 300 g/ca. 600 g.

Perlecouscous: Perlecouscous, rød peber, tomat, hvidløg, rødløg, bønner, rapsolie, persille salt og peber. Nettovægt: ca. 400 g/ca. 800 g.

Krydderurtedressing: Creme fraiche, persille, purløg, salt og peber. Nettovægt: ca.1 dl/ca.2dl

Maltbrød: Kærnemælk, hvedemel, durum, hvedeklid, 5 kornsblanding, malt, gær og salt. Nettovægt: ca. 225 g/450 g.

Holdbarhed:

• Levering 2. december - bedst før 4. december

• Levering 3. december - bedst før 5. december

• Levering 4. december - bedst før 6. december

Producent: Rosendal’s Madhus, Havnevej 9, 9970 Strandby.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?