Fisk og perlecouscous leveres i bakker, der kan sættes i en varm ovn på en kold rist - ikke på en varm bageplade/bradepande.
Husk dog at tage lågene af, da de ikke tåler varme.
Sæt fisk og perlecouscous i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Rør rundt i perlecouscoussen efter 10 minutter. Sæt nu brødet i ovnen de sidste 5-7 minutter.
Tjek at det hele er gennemvarmet (dog ikke krydderurtedressingen), før du fordeler det på tallerknerne og serverer.
Velbekomme!
Ingredienser til 2 pers./4 pers.:
Fisk: Kullerfilet, salt og peber. Nettovægt: ca. 300 g/ca. 600 g.
Perlecouscous: Perlecouscous, rød peber, tomat, hvidløg, rødløg, bønner, rapsolie, persille salt og peber. Nettovægt: ca. 400 g/ca. 800 g.
Krydderurtedressing: Creme fraiche, persille, purløg, salt og peber. Nettovægt: ca.1 dl/ca.2dl
Maltbrød: Kærnemælk, hvedemel, durum, hvedeklid, 5 kornsblanding, malt, gær og salt. Nettovægt: ca. 225 g/450 g.
Holdbarhed:
• Levering 2. december - bedst før 4. december
• Levering 3. december - bedst før 5. december
• Levering 4. december - bedst før 6. december
Producent: Rosendal’s Madhus, Havnevej 9, 9970 Strandby.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()