0
Kullerfrikassé med forårsløg, broccoli og purløg

Kullerfrikassé med forårsløg, broccoli og purløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

persillerodforårsløgbroccoli
5 min.
Damp grøntsagerne

Skær persillerødder, broccoli og forårsløg i mundrette stykker. Dæk bunden af en stor gryde med vand, og kom først persillerødderne i. Varm gryden op ved middelhøj varme. Damp persillerødderne i 2 min., og kom broccolien i. Damp i yderligere 2 min., og tilsæt forårsløget, som skal dampe med i 1 minut. Sluk for varmen, og gem det til senere.

kullerfilet uden skind
15 min.
Skær fisken

Skær fisken i stykker på størrelse med 2 fingres bredde, og krydr dem godt med salt.

grøntsags bouillonpurløg
20 min.
Rør frikasséen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middel varme. Bunden af kasserollen skal helst være med runde kanter, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1 spsk. olie og 1 spsk. mel pr. pers., og rør rundt i 1 min. Tilsæt fløden lidt efter lidt under grundig omrøring, indtil al fløden er brugt op. Hæld evt. lidt vand i, hvis det er for tykt. Tilsæt fisk, bouillon og de dampede grøntsager, og varm op med låg på i 3-4 min., indtil fisken begynder at flage.

Kom finthakket purløg i sovsen, og smag til med salt, peber og lidt eddike.

30 min.
Anretning

Servér frikasséen med kartofler.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
578 kcal
Fedt:
24,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,6 g
Kulhydrat:
46,9 g
heraf sukkerarter:
8,3 g
Kostfibre:
10 g
Protein:
36,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?