0
Kullerschnitzel med salat på grønne ærter, fennikel og syltet rødløg

Kullerschnitzel med salat på grønne ærter, fennikel og syltet rødløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

speltkerner
1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til de er møre.

rødløgFennikelærter, frost
3 min.
Sylt rødløget

Skær løget i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. pers. og lidt salt.

Skær fenniklen i så tynde skiver som muligt, vend med rødløget, og tilsæt ærterne.

Vend det hele godt rundt med 1/2 spsk. olivenolie pr. pers., og smag til med salt og peber.

kullerfilet uden skindægrasp
15 min.
Panér fisken

Lav 3 dybe tallerkener med hver især hvedemel, pisket æg og rasp. 

Skær fisken i portionsstørrelser, og krydr med salt.

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Vend stykkerne i først hvedemel, æg og til sidst raspen. 

Steg fisken i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2-3 min. på to sider, indtil raspen får godt med farve, og fisken begynder at flage.

frisk ricotta
25 min.
Krydr ricottaen

Kom ricottaen i en skål, og krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Anret speltkernerne i et fad, og anret salaten og fisken henover. Top med klumper af ricottaen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
594 kcal
Fedt:
21,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,1 g
Kulhydrat:
47,7 g
heraf sukkerarter:
9,9 g
Kostfibre:
13,5 g
Protein:
44,8 g