Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg, indtil de er møre - ca. 20 min.
Skær løget i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.
Skær fenniklen i så tynde skiver som muligt og vend med rødløget og tilsæt ærterne. Vend det godt rundt med 1/2 spsk. olivenolie pr. person og smag til med salt og peber.
Lav 3 dybe tallerkener med hver især hvedemel, pisket æg og rasp.
Skær fisken i portionsstørrelser og krydr med salt. Varm en pande op ved middelhøj varme.
Vend stykkerne i først hvedemel, mælk og til sidst raspen.
Steg fisken i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2-3 min. på to sider, indtil raspen får godt med farve og fisken begynder at flage.
Kom ricottaen i en skål og krydr med salt og peber.
Anret speltkernerne i et fad og anret salaten og fisken henover. Top med klumper af ricottaen.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften