Bøftomater med fyld:
Skræl rødbederne og skær dem i tern. Skær stokken af blomkålen og bræk buketterne i mindre stykker. Læg dem i en gryde. Pil løgene, skær dem i skiver og læg også dem i gryden sammen med muskatnød og oregano. Kom vand på så det næsten dækker.
Kog rødbederne og blomkålen til de er helt møre.
VIGTIGT - Gem vandet du har kogt blomkålen og rødbederne i. Du skal bruge det til en rød sauce senere.
Skær toppen af bøftomaterne og fjern tomatkød og kerner ved forsigtigt at køre en teske rundt inde i tomaterne. Kom det udgravede tomatkød ned i vandet du skal lave sauce af.
Lav de kogte rødbeder og blomkål til en mos ved at blende dem. Smag til med salt og peber. Mosen fylder du ned i bøftomaterne.
Som låg lægger du et stykke mozzarellaost eller en anden blød ost.
Inden du begynder på fisken, sætter du vandet, du har gemt, over og begynder at koge det ind. Det skal koges ind, så der er en passende mængde tilbage til sauce til 4 personer. Når det er kogt ind, hælder du det gennem en sigte. Tilsæt lidt fløde og jævn saucen med mel.
Kulmule:
Kom lidt rapskimolie i en bradepande. Rens kulmulen for eventuelle skæl, skær fileterne i passende stykker og læg dem i bradepanden.
Krydr fisken godt med salt og peber.
Ved grillen:
Placér en tomat i hvert hjørne af bradepanden og skru op til maximum på din gasgrill. Hvis du griller på kuglegrill skal du lade luftspjældene været helt åbne.
Grill fisken i bradepanden ved høj varme i ca. 5 minutter. Derefter skruer du ned for varmen på din gasgrill eller lukker bundspjældet på din kuglegrill og giver fisken og tomaterne ca. 10 minutter mere.
Når fisken er lys og safter lidt, er den færdig, og på det tidspunkt er osten smeltet og tomaterne er begyndt at revne.
Ved bordet:
Server fisken med lidt kogte kartofler og den røde sauce.
Velbekomme
-Meyer
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften