0
Kulmule i flødesovs med nye danske majs
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kulmulefilet uden skindsalt
1 min.
Fisken

Skær fisken i 2x2 cm stykker og krydr den med salt og gem til senere.

bulgur
5 min.
Bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.

ærter i bælgpersillemajseddikesort peber
10 min.
Majsen og ærter

Sæt en gryde med letsaltet vand over at koge til majs. Bælg ærterne og skyl persillen grundigt, afdryp for vand og hak den groft.

Pil skrællen af majsen og kog den i 7-8 min. Vandet skal kun lige simre.

Vend ærterne med bulguren og 1 tsk. olie og 1 tsk. eddike pr. person og smag til med salt og peber.

olivenolie, ekstra jomfruhvedemel
25 min.
Sovsen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 2 tsk. olie og ½ spsk. mel pr. person og rør rundt i 1 min. Hæld fløden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset og tilsæt fisken og persillen. Lad dette simre med i 2 min. Smages til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel bulguren i dybe tallerkener og anret fisken og majsen ved siden af.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
520 kcal
Fedt:
21,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,8 g
Kulhydrat:
44,9 g
heraf sukkerarter:
5,9 g
Kostfibre:
7,9 g
Protein:
33,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?