0
Kuller i hoisin med citrongræs, ingefær og hvidløg

Kuller i hoisin med citrongræs, ingefær og hvidløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønkålforårsløgchampignonsingefærhvidløgcitrongræs
1 min.
Forbered grøntsagerne

Skær champignonerne i skiver, riv bladene fra stilken på grønkålen og skær forårsløgene i skiver.

Riv ingefæren, hvidløget og den nederste halvdel af citrongræsset.

kullerfilet uden skind
10 min.
Forbered fisken

Varm en stor gryde op ved medium varme.

Steg hvidløget, ingefæren og citrongræsset i 1 spsk. olie pr. person i et par minutter, indtil det begynder at dufte.

Skær fisken i ca. 2x2 cm stykker.

Kom fisken i gryden og lad det stege på en side i ca. 2 minutter, indtil fisken begynder at flage. Tag alt fyldet af gryden og gem til senere.

20 min.
Steg resten af grøntsagerne

Tilsæt champignoner og steg i 2-3 minutter, indtil de er møre. Tilsæt grønkål og forårsløg (gem evt. lidt anretning), og steg i yderligere 2-3 minutter, indtil grøntsagerne er møre.

nudler
25 min.
Kog nudlerne

Kog nudlerne som angivet på pakken.

hoisinsauce
30 min.
Anretning

Kom fisken og hoisinsaucen i gryden og vend det forsigtigt rundt.

Smag til med salt, peber og lidt eddike og servér straks.

Spred nudlerne ud på et fad og anret fiskeretten henover.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
509 kcal
Fedt:
16 g
heraf mættede fedtsyrer:
2 g
Kulhydrat:
32,4 g
heraf sukkerarter:
11,8 g
Kostfibre:
9,1 g
Protein:
35,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?