Karry har godt af at få lidt varme, så steg den kort af i olie, inden du kommer kokosmælk på, så smager den af mere.
Hold dog øje, den skal blot lige varme op, og naturligvis ikke brænde på.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Skræl eller skrub gulerødderne, og skær dem i skrå skiver (skær evt. nogle af dem i stave til snack).
Skær peberfrugt og løg i både, og snit hvidløg i tynde skiver.
Steg alle grøntsagerne i lidt olie på en varm pande i ca. 1-2 min. Krydr dem med salt, og tag dem af panden.
Del fisken i stykker, så der er 2-3 stk. pr. pers., og vend dem i mel.
Steg fisken på den varme pande fra grøntsagerne i ca. 3-4 min. i alt. Krydr fisken med salt, og tag den af varmen.
Kom evt. mere olie på panden, og steg karryen kort. Tilsæt kokosmælk og kog op.
Smag til med salt, soya eller fiskesauce samt lidt limesaft.
Skær resten af limen i både.
Vend grøntsagerne i saucen, og kog op i 1-2 min.
Hak peanuts.
Anret fisken i dybe tallerkener, top med sauce og grøntsager, og servér toppet med peanuts og med ris og limebåde til.
Kundekommentarer ()