Hvis ikke alle er fans af mynte (og dressing) kan du bruge agurk og peberfrugt som snackgrønt.
Sæt vand over til bulgur.
Snit hvidløg i tynde skiver og sauter det kort i rigeligt olivenolie i en dyb pande. Kom tandoorikrydderi på og tilsæt hakkede tomater fra karton og kokosmælk.
Krydr med salt og peber.
Kom bulgur i en gryde og hæld kogende vand på der går ca. 2-3 cm over bulguren. krydr emd salt og sæt låg på. Kog i 3-4 min. Sluk og lad dem trække indtil servering.
Smag saucen til med salt og peber og evt. en smørklat. Vend spinat i.
Del fisken i flotte stykker; 1 pr. person. Læg dem i saucen og sæt låg på og damp fisken under låg i 5-6 min.
Klargør imens salaten:
Skær peberfrugt i strimler, skær agurk i skiver. Rør en dressing af lidt revet citronskal, citronsaft, 2-3 spsk. olivenolie, salt og peber. Vend dressingen med agurk og peberfrugt. Vend groft plukket mynte i lige inden servering.
Løsn bulguren med en gaffel. Anret bulgur med fisk og sauce og servér med salat til.
Tandoori masala anvendes til fx tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori.
Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.
Kommentarer og forslag til opskriften