0
Kulmule i tandoori og kokos med spinat og sprød salat med mynte

Kulmule i tandoori og kokos med spinat og sprød salat med mynte

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Tip - Hvis ikke alle er fan af mynte (og dressing), kan du bruge agurk og peberfrugt som snackgrønt. 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

hvidløgtandoori masalaflåede og hakkede tomaterkokosmælkbulgur
1 min.
Sauce

Snit hvidløg i tynde skiver, og sautér det kort i rigeligt olivenolie i en dyb pande. Kom tandoorikrydderi på, og tilsæt hakkede tomater og kokosmælk. 
Krydr med salt og peber. 

Kom bulgur i en gryde, og hæld så meget kogende vand på, at det dækker ca. 1-2 cm over bulguren. Krydr med salt, sæt låg på, og kog i ca. 3-4 min. Sluk og lad den trække indtil servering.

babyspinatrød peberfrugtagurkcitronmynte
10 min.
Fisk og salat

Smag saucen til med salt og peber og evt. en smørklat og vend spinat i. 

Del fisken i stykker, så der bliver 1 stk. pr. pers. Læg dem i saucen, sæt låg på, og damp fisken under låg i 6-8 min. 

Skær peberfrugt i strimler og agurk i skiver.

Rør en dressing af lidt revet citronskal, citronsaft, 2-3 spsk. olivenolie, salt og peber.

Vend dressingen med agurk og peberfrugt, og vend groft plukket mynte i lige inden servering. 

23 min.
Anretning

Løsn bulguren med en gaffel, anret den med fisk og sauce, og servér med salat til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Tandoori masala anvendes til fx tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori. 

Tandoori Masala indeholder:

Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
177 kcal
Fedt:
12,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,5 g
Kulhydrat:
10 g
heraf sukkerarter:
1,1 g
Kostfibre:
1,8 g
Protein:
6,6 g