0
Kuller i tomatsovs med rigatoni og gnavegrønt
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kullerfilet uden skind
1 min.
Bag fisken

Sæt en stor grydefuld vand over til at koge pasta i. Husk et godt skud salt i vandet.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skær fisken i kuvertstykker, krydr med lidt salt, og læg dem med lidt afstand i et smurt ildfast fad. Bag fisken i 10-12 min., til den er mælkehvid.

rigatoni, 50% fuldkorn
5 min.
Kog pasta

Kom pastaen i det kogende vand, og kog, til den er al dente. Smag dig frem.

tomatpassatakapershvidløg
10 min.
Lav sovsen

Snit hvidløg fint, og hak kapers groft med en kniv.

Varm en pande op ved middel varme, og tilsæt et godt skud olivenolie. Sauter hvidløg og kapers i 1-2 min., og tilsæt så tomatsovsen. Lad den simre og koge en smule ind. Smag til med salt og friskkværnet, sort peber.

gulerødderglaskålbasilikum
15 min.
Skær det grønne

Skræl glaskål, og skær den i stænger. Skrub gulerødderne, og skær dem ligeledes i stænger. Pluk basilikum ud i blade.

20 min.
Anretning

Anret fisk og pasta på en tallerken med sovs henover. Kom gnavegrønt på siden og basilikum over retten.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?