0
Kulmule med aspargesrisotto og rucolasalat

Kulmule med aspargesrisotto og rucolasalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Risotto: Hvidløg og skalotteløg hakkes fint. Kom lidt god ekstra jomfruolivenolie i en gryde og tilsæt de hakkede skalotteløg og hvidløg, som sauteres til de er klare uden at have taget farve - krydr med salt og peber. Risottorisene skylles grundigt i flere hold koldt vand og drænes - tilsættes gryden med løg og sauteres i 1-2 min til også de er klare, igen uden at det tager farve. Dæk herefter risene med kogende vand - og kog stille og roligt, mens du rører i risene jævnligt. Tilsæt løbende mere vand efterhånden som væden absorberes af risene. Forsæt indtil risene er møre, men stadig har let bid (al dente). Det tager som regel ca. 12-15 minutter. Det er vigtigt, at du rører et par gange undervejs samt at du anvender medium til lav varme, ellers brænder risottoen på. Riv parmesanen fint og vend det i risottoen (gem lidt til senere!). Rør forsigtigt i risottoen, mens den når op til lige under kogepunktet. Tag gryden af blusset og kom et par skefulde creme fraiche i og rør rundt til det er absorberet i risene. Lad risottoen hvile 4-5 minutter under låg. Snit asparges fint (kasser den nederste fjerdedel og damp dem i en lille gryde med låg i 2 spsk. smør og 2 spsk. vand samt lidt salt i 1 minuts tid. De dampede asparges + væde tilsættes risottoen. Smag risottoen til med salt, sort peber, lidt citronsaft og evt. lidt revet citronskal (kun det gule!). Servér straks.

Fisk: Del fisken i portionsstykker. Krydr dem på begge sider med salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Dryp med lidt olivenolie og sæt fadet i en 180 grader varm ovn og bag fisken med skindsiden opad i 10-12 min.

Rucolasalat: Rør et par skefulde creme fraiche med det sidste parmesan og smag til med lidt citronsaft, sukker og sort peber. Skyl og slyng rucola i en salatslynge – vend med dressingen og server i en skål ved siden af.

Anretning: Som vist – løft forsigtigt skindet af fisken ved bordet og drys evt. med ekstra parmesan og salt over – dryp med lidt god olivenolie.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?