0
Kulmule med chimichurri og stegte gulerødder med kota

Kulmule med chimichurri og stegte gulerødder med kota

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Sæt endelig kartoflerne i ovnen, straks du har dem klar. Også selvom den endnu ikke er varmet helt op. På den måde bliver de hurtigere klar og du fbruger en smule mindre energi. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartoflergulerødder
1 min.
Kartofler og gulerødder

Sæt ovnen på 220 grader, gerne varmluft. 

Skyl/skrub kartoflerne og skær dem i skiver. Bred dem ud på bagepapir. Dryp dem med olivenolie og krydr dem med salt. Bag dem i den varme ovn i ca. 25 min., eller til de er gyldne og møre. 

Skrub imens gulerødderne. Flæk dem evt. Læg dem i et fad eller bare ved siden af kartofler. Dryp dem med olivenolie og bag dem i 20-25 min. 

bredbladet persillekorianderrød chilihvidløg
10 min.
Chimmichurri

Hak persille og koriander fint. Hak gerne de blødeste af stilkene med. Hak chili og hvidløg fint. Rør det hele sammen med 1 dl eddike og 1/2 dl olivenolie. Smag til med salt.

kulmulefilet uden skindrødløgrød peberfrugtKota-ost
20 min.
Fisk og servering

Del fisken i flotte stykker: 1-2 stykker pr. person. Sæt den i et fad. Dryp den med lidt olie og gerne en smørklat. 
Skru gerne ovnen lidt ned, hvis grøntsagerne er møre. Ca. 175 grader. Bag fisken i ca. 10 min. eller til den er akkurat gennemtilberedt. 

Skær løgene i både. Drys dem med 1-2 tsk. sukker og lad dem trække indtil levering. 

Skær peberfrugt i både til snack. 

Kota-ost
29 min.
Anretning

Anret kulmule med stegte kartofler og bagte gulerødder. Top gulerødderne med de søde løg og brud af kota og top fisk og kartofler med chimichurri. 

Servér straks og spis peberfrugt som snack, før, under eller efter måltidet. 

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?