0
Kulmule med chimichurri og stegte gulerødder med kota

Kulmule med chimichurri og stegte gulerødder med kota

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Sæt endelig kartoflerne i ovnen, straks du har dem klar. Også selvom den endnu ikke er varmet helt op.

På den måde bliver de hurtigere klar, og du bruger en smule mindre energi. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartoflergulerødder
1 min.
Kartofler og gulerødder

Tænd ovnen på 220 grader, gerne varmluft. 

Skyl/skrub kartoflerne, skær dem i skiver, og bred dem ud på bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt.

Bag dem i ca. 25 min., eller til de er gyldne og møre. 

Skrub gulerødderne (flæk dem evt. på tværs), og læg dem i et fad eller ved siden af kartoflerne. Dryp også dem med olivenolie, og bag dem sammen med kartoflerne i 20-25 min. 

bredbladet persillekorianderrød chilihvidløg
10 min.
Chimichurri

Hak persille og koriander fint (hak gerne de blødeste af stilkene med), og hak også chili og hvidløg fint (fjern evt. frøene fra chilien, hvis du ikke ønsker den for stærk).

Rør det hele sammen med 1/2-1 dl eddike og 1/2 dl olivenolie, og smag til med salt.

kulmulefilet uden skindrødløgrød peberfrugt
20 min.
Fisk og servering

Del fisken i stykker, så der bliver 1-2 stk. pr. pers. Læg den i et fad, og dryp med lidt olie og gerne en smørklat.

Skru gerne ovnen ned til 175 grader, hvis grøntsagerne er møre, og bag fisken i ca. 10 min., eller til den er akkurat gennemtilberedt. 

Skær løgene i både, drys dem med 1-2 tsk. sukker, og lad dem trække indtil servering. 

Skær peberfrugt i både til snacks. 

Kota-ost
29 min.
Anretning

Anret kulmule med stegte kartofler og gulerødder.

Top gulerødderne med de søde løg og brud af kota, og fisk og kartofler med chimichurri. 

Servér straks, og spis peberfrugt som snacks til.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?