0
Kuller med gulerødder i sur-sød sauce, nudler og mynte

Kuller med gulerødder i sur-sød sauce, nudler og mynte

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerødderSød chilisaucehvidløg
1 min.
Bag gulerødderne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær gulerødderne i mundrette stykker, og spred dem ud på bagepladen.

Vend gulerødderne i revet hvidløg og sur/sød chilisauce.

Bag gulerødderne i ca. 20 min., indtil de er møre og har fået farve.

kullerfilet med skind
10 min.
Forbered fisken

Skær fisken i portionsstykker, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt på begge sider. Læg dem i et ovnfast fad med skindsiden opad. Fadet skal passe til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne. 

sesamfrø
15 min.
Rist sesamfrø

Hæld sesamfrøene i et ildfast fad, og sæt fadet i ovnen under bradepanden med gulerødder i ca. 5 min., indtil de er blevet gyldne i overfladen. Hold øje, og rør lidt rundt undervejs.

nudler, boghvede
20 min.
Kog nudlerne og bag fisken

Kog nudlerne som angivet på pakken, og skyl dem efterfølgende i koldt vand i en sigte.

Fisken bages i ovnen med skindsiden opad i 5-6 min. Tjek den løbende under bagningen. Når skindet kan hives af fisken, er den færdig.

hjertesalatermynte
25 min.
Lav salaten

Bland 1 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike og 1/2 tsk. sennep pr. person, og lidt salt i en stor skål.

Riv salat- og myntebladene i dressingen, og vend det hele godt rundt.

Smag til med salt og peber.

Lige før servering vendes gulerødder og sesamfrø også i.

30 min.
Anretning

Fordel nudlerne i dybe tallerkener, og anret fisk og salat henover.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
554 kcal
Fedt:
18,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,1 g
Kulhydrat:
41 g
heraf sukkerarter:
15,3 g
Kostfibre:
8,3 g
Protein:
28,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?