Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Kom et par skefulde god olivenolie i en gryde, og varm op til medium varme. Kom sorghum eller perlebyg i, og rist dem et par minutter, til de er gyldne. Dæk med koldt vand, tilsæt lidt salt, og lad dem simre under låg, til de er møre, det tager ca. 15 minutter. Kom dem i en sigte og lad dem dryppe af.
Skrub persillerødderne med en svamp eller skræl dem hvis nødvendigt. Skyl persille og fjern de groveste stilke.
Sæt en stor pande over mellem varme og tilsæt lidt olivenolie. Steg rødderne stille og roligt til de har taget godt med farve og er blevet møre - ca. 8-10 min.
Lige inden rødderne er færdige kommer du sesamfrø og persille på panden og vender godt rundt.
Tag fisken ud af køleskabet og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber og læg den i et smurt ildfast fad. Bag fisken i ovnen i ca. 15 min til den er mør.
Pluk fetaosten ud i små brud og skær æblet i små tern.
Vend begge dele ned i sorghumkernerne og smag til med godt med limesaft, salt og friskkværnet peber.
Anret sorghum i en dyb tallerken med fisken ovenpå og rødderne, med persille og sesam, ved siden af.
Velbekomme!
Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.
Kundekommentarer ()