0
Bagt kulmule med sorghum, stegte persillerødder, lime og sesam

Bagt kulmule med sorghum, stegte persillerødder, lime og sesam

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
sorghum
1 min.
Sorghum

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Kom et par skefulde god olivenolie i en gryde, og varm op til medium varme. Kom sorghum eller perlebyg i, og rist dem et par minutter, til de er gyldne. Dæk med koldt vand, tilsæt lidt salt, og lad dem simre under låg, til de er møre, det tager ca. 15 minutter. Kom dem i en sigte og lad dem dryppe af.

persillerøddersesamfrøbredbladet persille
5 min.
Persillerødder

Skrub persillerødderne med en svamp eller skræl dem hvis nødvendigt. Skyl persille og fjern de groveste stilke.

Sæt en stor pande over mellem varme og tilsæt lidt olivenolie. Steg rødderne stille og roligt til de har taget godt med farve og er blevet møre - ca. 8-10 min.

Lige inden rødderne er færdige kommer du sesamfrø og persille på panden og vender godt rundt.

kulmulefilet uden skind
10 min.
Fisk

Tag fisken ud af køleskabet og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber og læg den i et smurt ildfast fad. Bag fisken i ovnen i ca. 15 min til den er mør.

sorghumfetalimesyrlige spiseæbler
20 min.
Sorghum

Pluk fetaosten ud i små brud og skær æblet i små tern.

Vend begge dele ned i sorghumkernerne og smag til med godt med limesaft, salt og friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Anret sorghum i en dyb tallerken med fisken ovenpå og rødderne, med persille og sesam, ved siden af.

Velbekomme!

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?