0
Kuller på cremet tomatpasta med fennikelsalat

Kuller på cremet tomatpasta med fennikelsalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Dejlig nem fiskeret med cremet pasta. Nyd den friske fennikelsalat til.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

spaghetti, 50% fuldkornløghvidløgtomaterfløde 38% (piskefløde)
1 min.
Pasta og sauce

Kog pastaen i saltet vand, til den er al dente. Sigt vandet fra, men gem endelig lidt af pastavandet. 

Hak løg og hvidløg fint, og sautér det på en pande i rigelig olivenolie. De skal ikke tage farve, men mørne, og falde let sammen.

Skær tomaterne i små tern, og kom dem med på panden sammen med deres juice. Lad det hele koge op ganske kort, tilsæt fløde, og lad saucen simre i 4-5 min. Krydr med salt og peber.

Tilsæt pasta til panden, og spæd med lidt pastavand efter behov, hvis saucen bliver for tyk. Smag til med salt, peber og olivenolie inden servering.

kullerfilet uden skindFennikelrucolacitronbredbladet persille
9 min.
Fisk og salat

Del fisken i portionsstykker.

Kom en smule vand i bunden af en dyb pande, og læg et stykke bagepapir deri. Læg fisken ovenpå, og dryp med lidt olivenolie, en smørklat, salt og peber og lidt vand (evt. en sjat hvidvin, hvis du har).

Læg et krøllet, vådt stykke bagepapir over fisken, luk med låg, og damp fisken i 3-4 min., eller til den er akkurat gennemtilberedt. Tjek at panden ikke løber tør for vand under fisken. 

Skær fennikel i skiver, anret den på et fad med rucola, og dryp med olivenolie, salt og peber.

Skær citronen i tykke skiver, og hak persillen.

19 min.
Anretning

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med fisk og et drys persille, og servér straks med salat og citron til.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?